pátek 23. prosince 2016

Advent u moře v Itálii


Ano, nadpis je správný. Opravdu se s vámi chci podělit o pár postřehů přímo z italských přímořských letovisek severního pobřeží Jadranu těch v čase předvánočním. Spousta lidí tam byla osobně na dovolené, rýdi se tam vrací, další o nich slyšeli třeba z vyprávění.

Známá italská letovisko blízko Benátek – Bibione, Caorle, Lignano. V létě jsou jejich jména spojena se sluníčkem, koupáním na kilometrových písečných plážích. S ubytování v apartmánech u moře v Itálii. Tradičně jsou všechny apartmány velmi pěkně a moderně vybaveny. Každý návštěvník si každý užije super dovolenou podle vlastních představ.



Ale co život u moře v Itálii v době vánoční? Lehátka na plážích jsou uklizena, na okraji pláže je písek navršen do ochranných dun proti větru, ale ruch v centru ani teď neutichá.

Zejména v tomto předvánočním čase. V Bibione, stejně tak jako ve všech městech a městečkách u nás, jsou ulice krásně vyzdobeny. Samozřejmě i zde nechybí originální vánoční strom.









A trochu vedle, v blízkém Lignanu je k vidění již tradiční betlém. A není jen tak ledajaký. Již třináctou sezónu je celý postaven celý z písku. Tvoří jej na 200 postav a 300 zvířat. Prostě paráda.










Nejen letní dovolená v Itálii, ale i vánoční čas a Silvestr se dá v Itálii prožít naplno. To musíte zažít.

Žádné komentáře:

Okomentovat