středa 31. května 2017

Navštivte ZOO v Lignanu



Víte, že se v Lignanu se nachází zoologická zahrada? Super zpráva i pro vaše děti, ne?
Novinkou letošní sezóny ZOO Punta Verde je například dlouho očekávaný příchod dvojice červených pand himalajských – samyček Kajal a Kiran,  které našly svůj domov  v  Lignanu. Červená panda,  známý jako ‚menší panda‘ nebo ‚požární liška‘.


ZOO je ideálním místem pro strávení nádherného dne s rodinou nebo se svými nejbližšími a přáteli. Je variantou nebo vítanou změnou z plážového opalování a koupání v moři. V zahradě uvidíte nejen exotická zvířata, ale můžete také využít spoustu atrakcí pro vaše děti na prostorném venkovním dětském hřišti. Když je čas na oběd nebo se chcete jen tak občerstvit, je možné využít řadu stánků nebo navštívit centrální restauraci. Ta nabízí chutné pokrmy spolu s rychlým, mňam občerstvením!


ZOO Punta Verde byla založena v roce 1979 v části Riviera známého letoviska Lignano, na levém břehu řeky Tagliamento.. Zoologická zahrada poskytuje útočiště zhruba sto tisícúm zvířat všech  druhů, z nichž mnohé jsou ve volné přírodě již ohroženy, jako jsou žirafy, sibiřští tygři,  lemuři.


Snad je pro úplnost malé doporučení – na prohlídka zahrady si vymezte alespoň 2,5 hodiny. Vstupné v roce 2017 je za dospělého 14€ a dítě od 3 do 11 let 11€. Otevřeno je 9 – 18 hod., o prázdninách 9 – 19. 
Vyberte si apartmán v Lignanu na našich stránkách. Moc rádi vám pomůžeme.


Žádné komentáře:

Okomentovat